У Міноборони не вистачає на зарплати військовим 430 млрд гривень

18:09, 06.01.2024
У Міноборони не вистачає на зарплати військовим 430 млрд гривень

Влада має знайти 430 мільярдів гривень для військових. (Фото Міноборони України)

Інформацію щодо дефіциту бюджету Міноборони на 2024 рік було озвучено на засіданні Комітету Верховної Ради з національної безпеки.

 

Зокрема, стало відомо, що ргошей на зарплати захисникам України не вистачає.

 

Як інформує Україна молода, про це написав у своєму телеграм-каналі народний депутат Олексій Гончаренко у суботу.

 

За його словами дефіцит бюджету відомства становить 36%, або 430 млрд грн тільки по статті видатків "грошове забезпечення".

 

Депутатка Ірина Геращенко додала, що про значний дефіцит бюджету міністерства заявила на комітеті заступниця міністра оборони Наталія Калмикова. Й це навіть без додаткових витрат на мобілізацію.

 

«Під час розгляду бюджету на 2024 рік наша фракція пропонувала конкретні статті  перенаправлення близько 90 млрд грн видатків з інших статей, типу фінансування олігархічних каналів, на ЗСУ. 

Мобілізація - це комплексне питання і його треба вирішувати в тому числі, формуючи економічну базу забезпечення для нових воїнів, призваних на службу», - написала пані Геращенко.

 

Раніше у Міноборони прогнозували, що 65% рекордного оборонного бюджету-2024 буде спрямовано на виплати військовослужбовцям.

 

Заступник міністра оборони Юрій Джигир розповів, що видатки у 2024 році становитимуть рекордні 1 трильйон 164 млрд гривень.

 

Переважна частина видатків на 2024 рік - 883 млрд – направлять на забезпечення ЗСУ, підготовку кадрів і військ, медичне забезпечення та ветеранів. На виплати військовослужбовцям у 2024 році виділять 751,3 мільярда гривень.

 

Як повідомляла "УМ", оголосили перші підсумки рекрутингу до Сил оборони