Бельгія виділяє €200 мільйонів на боєприпаси для України

17:44, 28.02.2024
Бельгія виділяє €200 мільйонів на боєприпаси для України

Зеленський та Де Кроо на Михайлівській площі у Києві. (twitter.com/alexanderdecroo)

Премʼєр-міністр Бельгії Александер Де Кроо анонсував виділення 200 мільйонів євро на ініціативу Чехії щодо швидкої доставки в Україну сотень тисяч артилерійських снарядів.

 

Як інформує Україна молода, про це Александер Де Кроо написав у соцмережі Х в середу та оприлюднив свою світлину з президентом Зеленським у Києві.

 

«Ми ніколи не зможемо зрівнятися з тими жертвами, на які Україна йде щодня. Але ми можемо дати президенту Зеленському те, що він просить – більше зброї для захисту від російського агресора. Бельгія профінансує чеську ініціативу на 200 мільйонів євро», – повідомив глава уряду Бельгії, який нещодавно відвідав Україну з візитом.

 

За словами Де Кроо, більше боєприпасів надійде до України протягом наступних тижнів.

 

Зауважимо, що керівництво Чехії вважає за необхідне шукати поставки боєприпасів для України за межами Євросоюзу, оскільки офіційний Брюссель не виконує свою обіцянку до березня відправити в Україну мільйон артилерійських снарядів.

 

До ініціативи Чехії приєднається Канада та виділить 30 млн канадських доларів (близько 23 млн дол. США) на закупівлю боєприпасів для України поза межами НАТО.

Тоді як Нідерланди виділяють понад 100 млн євро на цю ініціативу.

 

Загалом закупівлю боєприпасів для України за межами Європи підтримують 15 країн.

 

Як повідомляла «УМ», президент України Зеленський закликав партнерів не допускати затримок у постачанні зброї Україні під час свого виступу у столиці Албанії – Тирані.