Міненерго радить українцям тримати напоготові генератори і павербанки

16:49, 12.04.2024
Міненерго радить українцям тримати напоготові генератори і павербанки

Енергетики зроблять все можливе, щоб генератори та павербанки не знадобилися. (Іллюстрація: Олексій Кустовський)

Міністр енергетики України Герман Галущенко радить українцям бути готовими до всіх можливих сценаріїв навесні-влітку, через російські атаки по енергетичній інфраструктурі.

 

На його думку, варто тримати напоготові генератори й павербанки. При цьому, він запевняє, що енергетики зроблять все можливе, щоб вони не знадобилися.

 

Як інформує Україна молода, про це Галущенко заявив у ефірі національного телемарафону «Єдині новини», передає Міненерго

 

«Мені це питання, до чого готуватися, часто задавали до початку опалювального сезону. Мене тоді питали, чи купувати генератори, чи треба павербанки. І я завжди казав, коли міністр каже: "Всі купуємо генератори", то це трошки лякає.

 

Але насправді я хочу повторитися, що я тоді казав: так, купуйте, готуйтеся, але ми зробимо все від нас залежне, щоб вони вам не знадобилися. І як показала зима, ми зробили все і вони не знадобилися. Зараз поновилися масовані атаки і треба бути готовими до будь-якого сценарію", - пояснив урядовець.

 

За словами міністра, найскладнішою наразі є ситуація з електропостачанням у Харкові та Харківській області. Застосовуються графіки відключень. 
 
«На жаль, терористи мають можливість у зв’язку з близькістю до кордону застосовувати різні види зброї у великій кількості, і це має вплив на енергосистему Харківщини», - пояснив він. 

 

Нагадаємо, російський диктатор путін бідкається, що нібито рф була змушена завдати ударів по українських енергетичних об’єктах у відповідь на атаки Києва по російських цілях – переважно НПЗ.

 

Як повідомляла «УМ», зранку 11 квітня комбінований удар дронами і ракетами повністю зруйнував Трипільську ТЕС, розташовану за 20 кілометрів від Києва.

 

Упродовж кількох годин російські військові атакували п’ять регіонів України – били по критичній інфраструктурі.