УГКЦ засудила кліп «Серце» Христини Соловій та Сергія Жадана за цілунок дівчат

16:41, 20.10.2023
УГКЦ засудила кліп «Серце» Христини Соловій та Сергія Жадана за цілунок дівчат

Христина Соловій у церкві святого Андрія у Львові під час зйомок кліпу. (Скріншот відео)

Фронтмен гурту «Жадан і Собаки» Сергій Жадан та співачка Христина Соловій представили спільну пісню "Серце" 20 жовтня. Кліп на пісню зняли у церкві святого Андрія у Львові.

 

Однак Українська греко-католицька церква засудила кліп "за використання антихристиянських елементів" у відео. 

 

Як інформує Україна молода, новий кліп було опубліковано на YouTube у п’ятницю, 20 жовтня. 

 

Уже за кілька годин після його оприлюднення, УГКЦ офіційно засудила артистів за пропагування антихристиянських цінностей.

 

Головні сцени кліпу «Серце» були зняті у церкві на пл. Соборній. В описі до кліпу йдеться про те, що композиція «Серце» — маніфест любові до світу, яка проростає з чесності та розуміння його недоліків і вад.

 

«Це відверта і зрозуміла історія кохання двох людей, за якою ховаються відданість і сміливість. Слухайте «Серце» на усіх стримінгових платформах, і пам’ятайте, що поруч із любов’ю ніколи не може стояти каяття», — йдеться у повідомленні.

 

У кліпі є кадри, на яких цілуються дві дівчини. Ймовірно поцілунок одностатевої пари і став причиною реакції церкви, яка надала дозвіл артистам на зйомки в храмі. Але варто зазначити, що поцілунки були зняті не в приміщенні храму.

 

 

Попри те, парафія св. Андрія отців Василіян УГКЦ повідомила, що погоджений із ними сценарій кліпу був порушений.

 

«Слава Ісусу Христу!!! Дорогі у Христі брати і сестри, хочемо виступити з приводу появи в мережі інтернет кліпу «Серце», за участю Христини Соловій та Сергія Жадана. Ми вже звернулися до них з проханням про видалення даного кліпу, оскільки він пропагує антихристиянські цінності та порушує суть та сценарій кліпу, про які ми наперед були поінформовані. Щиро всіх перепрошуємо!!!», — написали на Facebook сторінці парафії св. Андрія.

 

У церкві додали, що в разі не видалення відео, вони звертатимуться до суду. Наразі ані Сергій Жадан, ані Христина Соловій не відреагували на вимогу видалити кліп.

 

 

Як повідомляла УМ, музикант і учасник гурту "5’nizza" Сергій Бабкін випустив нову пісню під назвою "Зрада", яка викликала значну хвилю негативних реакцій у громадськості.