Посол України в США про статтю Віктора Пінчука: "Акела промахнувся"

09:44, 02.01.2017
Посол України в США про статтю Віктора Пінчука: "Акела промахнувся"

Посол України в США Валерій Чалий вважає статтю мільярдера Віктора Пінчука у Wall Street Journal про те, що треба йти на компроміс з Росією, спробою вловити коньюктурно момент та бізнесом - і не більше.

"Мене запитують: яке твоє ставлення до статті Віктора Пінчука у WSJ. Чесно кажучи, не бачу потреби реагувати. Спроба вловити коньюктурно момент і бізнес - as usual. Вважаю, що це той випадок, коли "Акела промахнувся", - написав Чалий.

Він відзначив, що хотів би побачити в американських ЗМІ думку наших хлопців з передової, або, принаймні, тих, хто там побував.

"Що прикро - ми тут в США намагаємося протидіяти російським інформаційним атакам, а з України їм і підіграють. Ніяких ресурсів не вистачить. Сподіваюся, в 2017- му наш великий бізнес нарешті почне вкладатися у власне виживання в Україні та підтримку наших партнерів, а не допомагати ворогам", - додав при цьому Валерій Чалий.

Як повідомляла "УМ", 30 грудня  Wall Street Journal надрукував скандальну статтю Віктора Пінчука, про необхідність компромісу з Росією шляхом відмови від інтеграції до ЄС та НАТО.