"Росія 24" пропонувала британському журналісту 17 годин розмов Порошенка (аудіо)

13:35, 07.01.2017
"Росія 24" пропонувала британському журналісту 17 годин розмов Порошенка (аудіо)

"Росія 24" пропонувала британцю записи від "українських колег". (Фото з архіву.)

Журналіст британської газети The Times Максим Такер заявив, що російський телеканал "Росія 24" запропонував йому взяти участь у пропагандистській операції - оприлюднити записи розмов Президента України Петра Порошенка.

Про це Такер написав в twitter, повідомляє Радіо Свобода.

Відповідний аудіозапис телефонної розмови журналіст оприлюднив на платформі SoundCloud.
 

На аудіо чути голос жінки, яка повідомляє британцю, що в українських журналістів є аудіозаписи розмов Президента України Петра Порошенка.

Співрозмовниця Такера запевнила, що журналісти готові передати ці записи і Такеру, і "Росії 24".

На аудіо чутно, як жінка запропонувала Такеру приїхати на зустріч до Москви, щоб зняти сюжет про те, як українські журналісти передають матеріали західному кореспонденту, який згодом ділиться ними з російським телеканалом, щоб надати історії більшу правдоподібність.

При цьому з розмови зрозуміло, що співробітниця не в курсі про суть розмов Порошенка, тож вона постійно уточнює інфоомацію в чоловіка на ім'я Сергій.

"Це великий обсяг інформації. 17 годин запису розмов Порошенка", - перекладає співрозмовниця Такера зі слів Сергія.

Вона пояснює, що "Росія 24" хоче оприлюднити записи саме таким чином, щоб "зберегти репутацію укрїнських журналістів".

При цьому вона відзначає, що зустріч може бути не в Росії чи в Україні, а в якійсь іншій країні, мовляв, це залежить від рішення українських колег.

У розмові Такер назвав співробітників "Росії 24" творцями пропаганди, а пропозицію співрозмовниці - "пропагандистською операцією".

"Ми знаємо, що у нас не дуже хороша репутація, але ми канал новин, це просто інформація", - виправдовуються співрозмовниця Такера, пояснюючи, що для неї це не пропаганда, а пропозиція про ексклюзив від неї та українських колег.

При цьому вона відмовилася називати імена українських колег інакше, ніж на особистій зустрічі з журналістом в Лондоні - бо це "небезпечно".

Також "Росія 24" готова була оплатити переліт Максу Тракеру до місця передачі записів розмов Петра Порошенка. Повний запис англійською мовою слухайте далі.