Із сайту Верховної Ради зник заклик спецпредставника США Волкера відкинути внутрішньопартійні інтереси

12:06, 25.07.2017
Із сайту Верховної Ради зник заклик спецпредставника США Волкера відкинути внутрішньопартійні інтереси

Спецпредставник США звернув увагу на те, що внутрішньопартійні інтереси можуть зашкодити територіальній цілісності України, але у Верховній Раді вирішили про це не повідомляти

Прес-служба Верховної Ради видалила слова спецпредставника США Курта Волкера, де він закликає політичну еліту України відкинути вузькопартійні інтереси задля єдності та збереження територіальної цілісності України.

Таке спостереження зробило "Радіо Свобода".

Спочатку, о 16:30 на сайті Верховної Ради опублікували слова спеціального представника США в Україні Курта Волкера, які стосувалися внутрішньопартійних інтересів. Дані про це досі зберігаються у кеші пошукової системи Google.

"К.Волкер акцентував на необхідності підтримання людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях, щоб вони знали, що вони є важливими для України. Також він звернув увагу учасників зустрічі, що для повернення територіальної цілісності та суверенітету вкрай важливим є збереження політичної єдності всередині країни, заради якої політичні сили повинні працювати як одна національна команда, посуваючи свої вузькопартійні інтереси, чи власні персональні амбіції, на другий план", - зазначалося спочатку.




Цей заклик американського дипломата цитують і агентства, які навели повідомлення з Верховної Ради до його редагування, наприклад, "Інтерфакс-Україна".

В оновленій версії цієї ж новини, що позначена 18-ю годиною 30 хвилин і є на сайті парламенту й нині, частина слів, приписаних Волкеру, відсутня.

"Своєю чергою, К.Волкер акцентував на необхідності підтримання людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях, щоб вони знали, що є важливими для України", - зазначено в останньому абзеці тексту на сайті Верховної Ради.



НАгадаємо, що Курт Волкер відвідав прифронтову Авдіївку та Краматорськ, де розміщений Штаб АТО, та заявив, що на території України "гаряча війна, а не заморожений конфлікт".