«Президент Трамп мав рацію»: Саакашвілі натякнув на український вплив на вибори в США

14:58, 28.07.2017
«Президент Трамп мав рацію»: Саакашвілі натякнув на український вплив на вибори в США

Міхеїл Саакашвілі у США зробив неочікувану заяву

Позбавлений українського громадянства екс-президент Грузії та колишній голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі натякнув на те, що зинувачення Дональда Трампа про український вплив на вибори у США не голослівні заяви.

Про це він заявив під час інтерв’ю телеканалу CNN, відео якого опубліковане на Facebook Міхеїла Саакашвілі.

"Президент Трамп, наприклад, сказав щось про Україну. Ми в Україні цінуємо підтримку народу України з боку США. Ми воюємо з росіянами. Світ має віддати українцям належне за їх героїчний спротив, але з іншого боку президент Трамп мав рацію. Мають місце брудні ігри, розпочаті деякими українськими олігархічними колами", - заявив Саакашвілі, але був обірваний наступним запитанням ведучої, інформує "Голос Америки".

Таким чином екс-громадянин України прокоментував нещодавню заяву президента США Дональда Трампа у Twitter, у якій той звернув увагу на недостатнє розслідування питання впливу України на вибори в США, а конкретніше, підтримку опонентів Трампа - Демократичної партії США.

"Україна застосовувала зусилля, щоб саботувати кампанію Трампа, "тихо працюючи над посиленням Клінтон". Так де ж розслідування, Генпрокуроре?" - написав Дональд Трамп у Twitter 25 липня.

Наступного дня, 26 липня, у твіттері Міхеїла Саакашвілі також прокоментував цю заяву не на користь незалежної позиції України.

"Твіт президента Трампа щодо України - це велика ціна, яку Україна має сплатити за некомпетентність своїх лідерів та підкилимні ігри", - написано у Twitter Міхеїла Саакашвілі.



Загалом у п’ятихвилинному інтерв’ю Саакашвілі заявив, що що його нинішні проблеми в Україні зумовлені його опозицією до влади олігархів та корупції.

Він наголошував, що Україна бореться з агресором - Росією, а позбавлення його громадянства було протизаконним.




Відповідні заяви Саакашвілі у соцмережах сприйняли неоднозначно. Відомий блогер Карл Волох розкритикував позицію Саакашвілі.

"Немає ніяких сумнівів, що постійне акцентування Міхеїлом Саакашвілі теми, як Порошенко діяв проти виборів Трампа, б’є не лише по самому українському президенту, але і по інтересам країні і може вплинути на стан відносин з США (абсолютно критичний для нас)", - наголосив Карл Волох.

Як повідомляла "УМ", Міхеїл Саакашвілі втратив громадянство України 26 липня. Причиною стало те, що він під час набуття громадянства не вказав кримінальні справи, що відкриті за його діяння на посту президента Грузії.

Саакашвілі натомість заявив, що біженцем ставати не збирається, а його прихильники організували малочисельний мітинг на Майдані Незалежності та штовханину із правоохоронцями під Адміністраціє Президента України.