Гройсман погрожує відставкою у разі не ухвалення пенсійної реформи

10:40, 22.09.2017
Гройсман погрожує відставкою у разі не ухвалення пенсійної реформи

Прем’єр-міністр прийшов до Верховної Ради (Володимир Гройсман / Facebook)

Володимир Гройсман у парламенті заявив, що піде у відставку, якщо депутати провалять голосування за пенсійну реформу, прийняття якої вимагають міжнародні донори України.

Про це інформує "112 Україна".

"Від 1 жовтня п'ять мільйонів 620 тисяч українських пенсіонерів отримають підвищену пенсію, і достатньо істотну. Якщо я цього не зроблю, будь ласка, я готовий тоді піти у відставку", - сказав Володимир Гройсман.

Але водночас він упевнений, що парламент таки ухвалить необхідні законопроекти.

"Я знаю, що ми це зробимо спільно з коаліцією і президентом. Узгодимо ці рішення, вони будуть підписані президентом, і ми їх втілимо", - зазначив очільник уряду.

Виступ Володимира Гройсмана із трибуни парламенту слухав не весь депутатський корпус. В п’ятницю спостерігається традиційно низька явка депутатів: понад 100 із них не зареєструвалися на ранкове засідання.

 



Нагадаємо, Рада підтримала пенсійну реформу у першому читанні 13 липня. У законопроекті йдеться про збільшення необхідного робочого стажу для виходу на пенсію, скасування оподаткування пенсій тощо.

Пенсійна реформа - одна із вимог Міжнародного валютного фонду для подальших траншів на стабілізацію української економіки.

Про деталі пенсійної реформи читайте в матеріалі "України молодої".