Депутатка Київради Ярина Ар’єва носитиме браслет під домашнім арештом

17:15, 19.06.2023
Депутатка Київради Ярина Ар’єва носитиме браслет під домашнім арештом

Київський апеляційний суд відправив депутатку міськради Ярину Ар’єву під цілодобовий домашній арешт (Фото з відкритих джерел)

Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід підозрюваній у скоєнні ДТП депутатці Київради Ар’євій з нічного і відправив під домашній арешт, одягнувши на неї браслет. 

 

Як інформує Україна молода, про це речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець розповіла в коментарі  УП.

 

Зазначається, що рішення ухвалено 19 червня. В апеляційній скарзі прокурор просив арештувати підозрювану, однак суд вирішив застосувати до Ар’євої цілодобовий домашній арешт. Строк дії ухвали – до 22 липня 2023 року.

 

"Суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокуратури, скасував рішення суду першої інстанції та ухвалив нове, застосувавши до підозрюваної запобіжний захід у вигляді на цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю", - ідеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, суд за клопотанням столичної прокуратури тимчасово позбавив прав керування транспортним засобом підозрювану у вчиненні ДТП у стані наркотичного сп’яніння з тяжкими наслідками депутатку Київради Ярину Ар'єву.

 

Сама депутатка та її рідні заявляють, що влада змінила дані експертиз через кілька місяців задля розправи з опозицією (батько Ярини є нардепом від "ЄС" Володимиром Ар'євим). За їхніми  словами, жодних наркотичних речовин не було виявлено, а у перших експертизах вказано цих даних не було. 

 

Як повідомляла УМ, поблизу блокпосту на виїзді з Києва у напрямку Броварів, перебігаючи дорогу, під колесами авто працівниці правоохоронного органу загинув військовий Добровольчого формування територіальної громади.