Іван Баканов відкрив ФОП та здаватиме житло в оренду

18:49, 29.08.2023
Іван Баканов відкрив ФОП та здаватиме житло в оренду

Іван Баканов не має статусу свідка у жодному із цих кримінальних проваджень. (Фото з відкритих джерел)

Колишній голова СБУ Іван Баканов ще у квітні 2023 року зереєстрував ФОП (фізична особа підприємця).

 

Відтепер друг дитинства президента Зеленського планує надавати в оренду й експлуатацію власне чи орендоване нерухоме майно.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться в розслідуванні hromadske «"Контора": таємниці Івана Баканова», яке оприлюднено у вівторок.

 

За даними журналістів, також Баканов може займатися науковою та технічною діяльністю, консультуванням з питань комерційної діяльності, рекламою, дослідженням громадської думки, бухгалтерським обліком і аудитом.

 

 

Ексочільник СБУ може надавати і правові послуги, оскільки 27 червня отримав адвокатське свідоцтво (№ 4224).

 

«Після звільнення з посади очільника СБУ 18 липня 2022 року Іван Баканов продовжує мешкати у своєму будинку в передмісті Києва, а вільний час присвячує грі у футбол. Тренується ексочільник СБУ у футбольному комплексі "Динамо".

 

На телефонні дзвінки та повідомлення журналістів експосадовець не відповів», - зазначили журналісти-розслідувачі.

 

Цікаво, що Державне бюро розслідувань не розслідує жодної справи щодо Баканова, а результати внутрішньої перевірки його дій є засекреченими.

 

За словами депутата та члена комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергія Рахманіна, Івана Баканова двічі запрошували на засідання комітету — до і в процесі його звільнення. Але той ігнорує запрошення.

 

В Офісі Генпрокурора "Громадському" повідомили, що Баканов не має статусу свідка у жодному із цих кримінальних проваджень.

 

"Під час досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні Б. як свідок не допитувався. Під час судового розгляду вказаного кримінального провадження прокурорами, які підтримують публічне обвинувачення у ньому, у разі необхідності буде вирішене питання щодо виклику та допиту Б. як свідка", - йдеться відповіді.

 

Нагадаємо, Івана Баканова звільнили влітку 2022 року на підставі 47 статті дисциплінарного статуту — «невиконання (неналежне виконання) службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків».

 

Як повідомляла «УМ»,  влітку стало відомо, що Іван Баканов отримав свідоцтво адвоката від Ради адвокатів Полтавської області.