Лідер забороненої КПУ Петро Симоненко оголошений в розшук

22:27, 20.01.2024
Лідер забороненої КПУ Петро Симоненко оголошений в розшук

Зрадник Петро Симоненко втік до російських товаришів. (Фото з відкритих джерел)

СБУ оголосила в розшук керівника забороненої в Україні Комуністичної партії Петра Симоненка, який «хлібом-сіллю» зустрічав російських заарбників на Київщині.

 

Як інформує Україна молода, відповідне оголошення оприлюднено на розшуковому сервісі МВС.

 

Зазначається, що Симоненко зник 19 серпня 2023 року.

 

Раніше СБУ повідомило йому про підозру. Адже у період окупації Київщини він звернувся до вищого військово-політичного керівництва росії щодо його "евакуації" до країни-агресора.

 

Щоб вивезти Симоненка з його родиною із захопленого на той час селища Березівка Макарівського району, кремль розпорядився відправити туди загін спецназу рф.

 

Після прибуття російських спецпризначенців до українського населеного пункту екснардеп особисто їх зустрічав, а потім "розквартирував" у власному будинку і забезпечив продовольством.

 

Потім з 4 до 8 березня 2022 року окупаційний спецпідрозділ здійснив "супровід" Петра Симоненка та його близьких через ворожі блокпости на територію Білорусі.

 

Звідти він переїхав до росії, де його призначили заступником голови "Центрального комітету міжнародного комуністичного об’єднання "Союз комуністичних партій - комуністичної партії радянського союзу".

 

Як повідомляла "УМ", у 2019 році Петро Симоненко програв Центрвиборчкому справу в суді щодо відмови в реєстрації його кандидатом у президенти.