Юлія Лапутіна йде у відставку з посади міністра у справах ветеранів

18:45, 05.02.2024
Юлія Лапутіна йде у відставку з посади міністра у справах ветеранів

Жінка-генерал Юлія Лапутіна залишає міністерське крісло. (facebook.com/GromRadaMVA)

Очільниця Міністерства у справах ветеранів України Юлія Лапутіна подала заяву про відставку з займаної посади у понеділок.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук та окремі нардепи у соцмережах.

 

«До Верховної Ради України надійшла заява Лапутіної Юлії Анатоліївни про відставку з посади Міністра у справах ветеранів України», написав представник уряду.

 

Пан Мельничук не пояснив причини відставки пані Лапутіної.

 

Водночас народна депутатка від фракції «ЄС» Ірина Геращенко написала у соцмережах:

 

«Міністр ветеранів Юлія Лапутіна написала заяву про звільнення. Завтра її розгляне комітет соцполітики і потім депутати в залі.

«ЄС» наполягає на звіті міністерки».

 

Тоді як у Громадській раді при Міністерстві у справах ветеранів розкритикувала урядовицю: "Це були "веселі" три роки канденції: пустих обіцянок, руйнування Міністерства як інституції, повне ігнорування проблем ветеранів, неосвоювання бюджету і мутних темок,  хамська комунікація з цільовою і брехня-брехня-брехня в очі. 

 
Пані Лапутіна стала чудовим прикладом, якого Міністра у воюючий країні не можна назначати.  Дякуємо всім, хто з нами став на цей шлях боротьби за справедливість і за наше з вами Міністерство". 
 

Нагадаємо, Верховна Рада призначила Юлію Лапутіну на посаду міністра у справах ветеранів 18 грудня 2020 року.

 

Пані Лапутіна має звання генерала і стала другою жінкою-генералом в історії незалежної України, служила у спецпідрозділі «Альфа» СБУ, має бойовий досвід під час АТО.

 

Як повідомляла "УМ", у грудні 2023 року родини полеглих та ветерани вимагали відставки Лапутіної