Ексголова Верховного Суду Князєв постане перед судом

18:48, 04.03.2024
Ексголова Верховного Суду Князєв постане перед судом

Всеволоду Князєву доведеться присісти на лаву підсудних. (Фото з відкритих джерел)

До суду скеровано справу колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва, якого звинувачують у хабарництві.

 

Тепер екссуддя постане перед судом на лаві підсудних. 

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба НАБУ в понеділок. 

 

"У 2002 році український бізнесмен придбав 40,19% акцій гірничо-збагачувального комбінату у чотирьох компаній. 18 років потому колишні акціонери звернулися до господарського суду з позовом, щоб визнати договір купівлі-продажу цінних паперів недійсним та повернути собі акції ГЗК. Проте суд відмовив у задоволенні вимог.

 

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів.

 

Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року бізнесмен вступив у змову з адвокатом одного зі столичних адвокатських об’єднань, який мав зв’язки з Головою Верховного Суду. Протягом березня-квітня 2023 року він передав адвокату 2,7 млн дол. США (1,8 млн дол. США – Голові та суддям Верховного Суду, решта – як "оплата" посередницьких послуг).

 

Врешті-решт Верховний Суд у квітні 2023 року ухвалив рішення на користь бізнесмена. Під час слідчих дій НАБУ і САП задокументували передачу й отримання двома траншами 1,8 млн дол. США", - йдеться в повідомленні.

 

У Бюро зазначили, що 4 березня 2024 року НАБУ і САП відправили на лаву підсудних колишнього Голову Верховного Суду, викритого на отримані неправомірної вигоди в особливо великому розмірі. Йдеться про Всеволода Князєва.

 

Як повідомляла "УМ", у січні 2024 року внесли заставу розміром 18,16 млн грн  за звільнення Всеволода Князєва з-під варти.