Хлопчика з ДЦП на візку не пустили на екскурсію фабрикою Roshen

18:54, 28.07.2017
Хлопчика з ДЦП на візку не пустили на екскурсію фабрикою Roshen

Хлопчик з ДЦП не побачив, як створюють цукерки Рошен, бо його не пустили на екскурсію

Єгор Панасюк, 9-річний хлопчик із ДЦП, не зміг відвідати екскурсію на фабриці Roshen через те, що був на візку, який з міркувань безепеки та гігієни не захотіли пропускати в цехи кондитерського комбінату в Києві.

Про те, що її дитину не пустили на екскурсію, написала мати хлопчика Вікторія Панасюк у Facebook.

"Як боротися з дискримінацією за ознакою інвалідності? Єгору відмовили в екскурсії на завод ROSHEN. Увага! ТОМУ ЩО ЄГОР НА ВІЗКУ. Ми мали піти в складі групи, група пішла, Єгор залишився", - написала мати хлопчика та опублікувала фото дитини перед закритими дверима.



За її словами, це вперше їм відмовили у екскурсії тому, що дитина на візку.

"Я мала розмову з пані Наталею, старшим екскурсоводом. Вона підтвердила, що нам відмовили по причині того, що екскурсія обмежена в часі, в нас візок і ми будемо затримувати групу. Запропонували Єгору почекати півтори години під дверима, коли буде виходити група, йому винесуть солодкий подарунок", - зазначила Вікторія Панасюк.

У коментарях під її дописом у Facebook люди, що були на екскурсії стверджують, що на візку дійсно було би незручно, але мати апелює - вона звикла носити дитину на руках.



На сайті корпорації Roshen стверджують, що людей на візках пускають, але для них організовують зовсім іншу, скорочену програму, а виробничі цехи не демонструють.