Організатора руху «Юго-Восток» Юрія Апухтіна відпустив апеляційний суд

20:31, 20.12.2017
Організатора руху «Юго-Восток» Юрія Апухтіна відпустив апеляційний суд

Юрій Апухтін перебував у СІЗО 30 квітня – 7 травня 2014 року, і з 19 грудня 2014 року по 23 травня 2017 (Дзеркало тижня)

Організатора сепаратистського руху "Юго-Восток" Юрія Апухтіна Апеляційний суд Харківської області частково виправдав та звільнив з-під варти.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на заяву адвоката Юрія Аптухіна.

Суд залишив чинним звинувачення керівника організації, що могла б стати ядром для формування "Харківської народної республіки", лише за фактом участі у масових заворушеннях.

"Суд виправдав його (Апухтіна – ред.) за ч.3 ст.109 (публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу України та захоплення державної влади, - ред.). Залишили тільки ч.1 ст.294 (масові заворушення) і по цій статті оголосили покарання - п'ять років. Враховуючи "перезаліки" за законом Савченко, він повинен бути звільнений з-під варти негайно", - сказав адвокат.


Як повідомляла "УМ" в квітні 2014 року, на мітингу в Харкові Юрій Апухтін заявив:

"Ми будемо домагатися створення Південно–східної федеративної республіки у складі України з розширеними повноваженнями та широкою автономією, а також домагатимемося надання російській мові статусу державної".

Нагадаємо, у травні 2017 року Київський районний суд Харкова виніс обвинувальний вирок одному з лідерів харківських сепаратистів Юрію Апухтіну.