Комбриг Володимир Кокорев попереджений про неповну службову відповідність

19:36, 26.12.2017
Комбриг Володимир Кокорев попереджений про неповну службову відповідність

Володимир Кокорев відсторонений від посади комбрига на час розслідування.

Командування попередило про неповну службову відповідність тимчасово відстороненого від посади командира 92-ї окремої механізованої бригади Володимира Кокорева. Попередження винесено у зв'язку з підозрою в побитті і спробі вбивства заступника комбрига.

 

Про це повідомив журналістам представник оперативного командування "Схід" Сергій Буховський у вівторок.

 

"Розслідуванням обставин справи займаються прокуратура та правоохоронні органи. Командир бригади отримав попередження про неповну службову відповідність. Це рішення вищого командування і це дуже серйозні дисциплінарні санкції для офіцера. Воно тягне за собою і матеріальну, і дисциплінарну відповідальність", – сказав пан Буховський.

 

За його словами, зняти Кокорева з посади має право тільки суд, якщо визнає його винним у побитті свого заступника підполковника Дмитра Бізонича.

 

Конфлікт комбрига з заступником стався в ніч з 6 на 7 грудня, після святкування Дня ЗСУ, на території військової частини № 0501 в райцентрі Харківської області Чугуїв, де дислокується бригада.

 

Розслідування було розпочато завдяки волонтерам і активістам, які звернулися до командування, Генпрокурора і Президента.

 

Поліція відкрила за даним фактом кримінальне провадження.

 

Як повідомляла «УМ», оперативне командування "Схід" відсторонило комбрига від виконання обов'язків на час розслідування і призначило йому перевірку у військово-медичної комісії.