Політв’язень Балух побитий конвоїрами

08:11, 03.04.2018
Політв’язень Балух побитий конвоїрами

Володимир Балух не схилив голову перед окупантами.

Адвокат незаконно засудженого в анексованому Криму українського активіста Володимира Балуха Ольга Дінзе заявляє, що його підзахисного побив конвой після розгляду апеляційної скарги минулого місяця.

 

Про це пані Дінзе повідомила виданню "Крим.Реалії" після засідання в підконтрольному Кремлю Роздольненському суді в Криму 2 квітня.

 

Дінзе сказала, що збирається подавати скаргу через побиття.

 

Крім того, за її словами, адміністрація СІЗО відмовилась надати Балуху воду на підставі того, що він оголосив голодування.

 

Адвокат оцінює стан засудженого активіста як поганий, але не критичний.

 

Російські силовики не прокоментували повідомлення про побиття Балуха.

 

Як повідомляла «УМ», 16 січня 2018 року Володимира Балуха Роздольненський районний "суд" засудив до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії поселенні і штрафу в розмірі 10 тис. рублів.

 

4 березня "Верховний суд" Криму змінив у частині покарання вирок і зменшив термін позбавлення волі на 2 місяці - до 3 років і 5 місяців.

 

9 березня Балух оголосив безстрокове голодування.

 

Наприкінці березня родичі Балуха заявили, що не можуть отримати інформацію про його стан здоров'я.

 

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року нібито через те, що на горищі його будинку знайшли 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – за прапор України, який був у дворі його будинку.