Союзники України підотували 63 тис бійців - Міллі

11:48, 19.07.2023
Союзники України підотували 63 тис бійців - Міллі

У рамках багатонаціональної навчальної операції ІНТЕРФЛЕКС інструктори з Великої Британії вчать українців штурмувати і зачищати будівлі. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Коаліція країн-партнерів України підготувала 17 бригадних бойових груп з-понад 63 000 військовослужбовців.

 

Така мобілізація сил і ресурсів відображає серйозність та важливість партнерства з Україною в забезпеченні її безпеки.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив керівник Об’єднаного комітету начальників штабу США генерал Марк Міллі за результатами зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

 

«Підготовка включає тренування сержантів та офіцерів, штабну підготовку разом з артилерією, протиповітряною обороною, інженерною справою, матеріально-технічним забезпеченням, медичним персоналом і, звісно, об’єднання всього цього в нічний маневр загальновійськового складу.

 

Ці тренування розвинули відчутні навички, які допомогли створити спроможних українських лідерів і підрозділи, які мають помітний вплив на полі бою сьогодні», — сказав Марк Міллі.

 

Нагадаємо, за результатами чотирнадцятої зустрічі у форматі «Рамштайн» пріоритетним для союзників залишається постачання Україні «критично важливих» систем ППО та боєприпасів.

 

Як повідомляла УМ,  біля сотні українських військових навчалися  на операторів та обслугу систем протиповітряної оборони Patriot на базі в Оклахома, що у США.