На Львівщині затримали офіцера ТЦК та СП на хабарі $2 тис

00:12, 01.08.2023
На Львівщині затримали офіцера ТЦК та СП на хабарі $2 тис

Інспектора ТЦК та СП затримали під час одержання 2 тисяч доларів неправомірної вигоди. (facebook.com/DSI.police.ukraine)

Правоохоронці виявили та заблокували чергову корупційну схему ухилення від призову за участю службовця районного ТЦК та СП у Львівській області.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє  Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

 

Зокрема, встановлено, що на Львівщині інструктор одного з районних центрів комплектування та соціальної підтримки за грошову винагороду допомагав чоловікам призовного віку уникнути мобілізації.

 

За 2 тисячі доларів корупціонер сприяв у вирішенні питання щодо поновлення раніше втраченого військового квитка, без фізичної присутності військовозобов`язаного під час проходження ВЛК (військово-лікарської комісії).

 

 

Також посадовець гарантував, що у процесі поновлення документів, останній не буде мобілізований до ЗСУ.

 

Втім, 29 липня, фігуранта затримали під час одержання 2 тисяч доларів неправомірної вигоди в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

 

 

Наразі затриманому службовцю повідомлено підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

 

Судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб за правом внесення застави у розмірі 130 тисяч гривень.

 

Як повідомляла «УМ», Рівненський міський суд підтримав клопотання ДБР та обрав запобіжний захід керівнику обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Серію Луцюку.

 

Відтак військком, який полюбляв «виховувати» підлеглих бейсбольною биткою, перебуватиме під вартою без можливості внесення застави.