Папа Франциск помолився з українською молоддю у Лісабоні

15:16, 03.08.2023
Папа Франциск помолився з українською молоддю у Лісабоні

Папа Франциск підтримав українську молодь на Світовому дні молоді в Лісабоні і помолився за мир і благополуччя в Україні (Vatican News)

Папа Франциск зустрівся з представниками української молоді, яка бере участь у Світовому дні молоді в Лісабоні. В ході зустрічі він помолився за «стражденну»Україну та її громадян, підтримав юнаків і дівчат, які стикаються зі стражданням у зв'язку зі складною ситуацією в країні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Vatican News.

 

Папа зустрівся з 15 молодими паломниками з України вранці 3 серпня перед від'їздом з Апостольської нунціатури у столиці Португалії.

 

Прес-служба Святого Престолу повідомила, що вислухавши "зворушливі історії" молодих людей, Папа звернувся до них з кількома словами, "висловлюючи свою, сповнену болю і молитви, близькість". 

 

Зазначається, що зустріч тривала приблизно 30 хвилин, а на її завершення Папа Франциск разом з юнаками й дівчатами проказали молитву "Отче наш", "скеровуючи думку стражденній Україні".

 

Раніше Папа Римський Франциск висловив сумнів у тому, що країни Заходу рухаються в правильному напрямку для забезпечення миру у всьому світі, починаючи з охопленої війною України.

 

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Папою Римським Франциском в  межах офіційного візиту до Італії та Ватикану і подарував написану на бронежилеті ікону Мадонни.