Депутат Київради Сергій Ільницький «Сокіл» загинув у бою під Курдимівкою

13:46, 23.08.2023
Депутат Київради Сергій Ільницький «Сокіл» загинув у бою під Курдимівкою

Сергій Ільницький, відомий під псевдонімом "Сокіл". (eurosolidarity.org)

Депутат Київської міської ради від партії "Європейська Солідарність" Сергій Ільницький, відомий під псевдонімом "Сокіл", загинув на фронті в ході воєнних дій.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив 5-й президент України та чинний нардеп Петро Порошенко у Facebook, а також партія Євросолідарність.

 

«Велика втрата для всіх нас. Загинув друг, депутат Київської міської ради від ЄС Сергій Ільницький. Воював за наш український Донбас ще з 2014 року. Там і загинув, на Донбасі, під Курдюмівкою», – йдеться у повідомленні.

 

За словами Порошенка, прощання із Ільницьким відбудеться в Києві. Тіло депутата столичної міськради та захисника евакуювали.

 

Сайт партії зазначає, що перший заступник командувача Української добровольчої армії Дмитра Яроша, командир загону "Південь" УДА у складі 28-ої ОМБр, полковник Сергій Ільницький (позивний Сокіл) став депутатом Київради від партії "Європейська Солідарність" у квітні 2023 року.

 

 

Ільницький від самого початку бойових дій був на фронті. Ветеран Збройних сил України, учасник АТО, полковник у відставці, він пішов добровольцем служити на фронт за прикладом свого сина-госпітальєра. Як кадровий військовий став начальником штабу УДА. Кавалер ордена "За заслуги".

 

Як повідомляла УМ, колишній народний депутат України 56-річний Олег Барна, який  служив у 68-й окремій єгерській бригаді імені Олекси Довбуша загинув під час бойових дій 17 квітня. Колишній нардеп ще у 2015 році називав АТО повноцінною війною з росією.