Удар рф по Харкову: родина з трьома дітьми згоріла живцем, фото

14:25, 10.02.2024
Удар рф по Харкову: родина з трьома дітьми згоріла живцем, фото

Вогонь охопив 15 приватних будинків, загинуло 7 людей, серед них – родина з трьома маленькими дітьми. (Фото ГУНП в Харківській області)

Поліція знайшла всі сім тіл загиблих на місці атаки ударних безпілотників російських терористів по АЗС у Харкові в ніч на суботу.

 

Внаслідок удару розлилося пальне, вогонь охопив 15 приватних житлових будинків, загинуло 7 людей, серед них – родина з трьома маленькими дітьми.

 

Всі вони зоріли живцем….

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов у суботу.

 

«Ми знайшли всі сім тіл. Родина згоріла заживо. Старшому Льоші було сім років, середньому Михайлу - чотири роки, найменший -  Павло, йому було десять місяців.

 

Під час тривог батьки з дітьми ховалися у підвалі. Але цього разу на подвір'я увірвалося полум'я. Коли родина побігла ховатися, біля будинку вже горіли дві машини та паливо.

 

Всі семеро опинилися у вогняній пастці. Попередньо встановили, що старший та молодший хлопчики були біля мами. А середній Михайло завжди бігав за татом. Чоловік ймовірно, знепритомнів першим, а малий - забився в куток, сам в кухні. Там ми його і знайшли.

 

Матір з двома іншими синами намагалася врятуватися у ванній, тримала дітей в обіймах», - написав  соцмережах пан Болвінов.

 

 

За його даними, всі загиблі дуже сильно обгоріли і для остаточних висновків знадобиться ДНК-експертиза.

 

 

Перед тим головний слідчий області припускав, що тіло немовляти знайти неможливо:

 

"На жаль. Встановити тіло немовля на місці неможливо. Температура горіння була такою, що кістки та тіло немовляти перетворилися майже на попіл. На місці судовий експерт - медик. Все збираємо та веземо в морг на експертизу. Припускаємо, що мати тримала дітей, обіймаючи та притискаючи до грудей", - зазначив пан Болвінов.

 

Втім, рештки немовляти таки знайшли поруч з тілом матері…

 

 

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, раніше повідомив, що загоряння сталось через виток палива (з атакованої нафтобази. - Ред.), після чого стався витік небезпечної речовини по вулиці, де розташовано житловий сектор.

 

Тіло чоловіка знайдено в коридорі будинку, а мама з дітьми намагалася врятуватися в ванній.

 

В іншому будинку загинули 66-річний чоловік та його 65-річна дружина.

 

«Наша справа - зібрати всі дані, зробити всі експертизи, щоб юридично можна було довести - росія навмисно бʼєпоцивільнихобʼєктах. Зюридичноїточкизору- цепорушеннязаконівтазвичаїввійниізаньогомаютьвідповідатиякдержававцілому, такіконкретніособи.

Ми доведемо справу до кінця», - наголосив Сергій Болвінов.

 

Як повідомляла "УМ", 6 лютого, внаслідок ворожих ударів ракетами С-300 у Золочеві Харківської області загинув двохмісячний хлопчик, поранені троє жінок.