Офіс генпрокурора розслідує зловживання з врученням повістки журналісту Шульгату

15:17, 08.04.2024
Офіс генпрокурора розслідує зловживання з врученням повістки журналісту Шульгату

ДБР перевірить чи перешкоджали професійній діяльності журналістів співробітникт СБУ та ТЦК. (Скріншот відео)

Слідчі прокуратури розпочали кримінальне провадження у зв’язку з інцидентом, що мав місце під час вручення повістки журналісту Слідство.інфо Євгенію  Шульгату через його розслідування про майно родини генерала СБУ Вітюка.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс генпрокурора у понеділок.

 

Зазначається, що слідчі внесли відомості до ЄРДР за фактом можливого зловживання службовими повноваженнями та перешкоджання професійній діяльності журналістів з боку співробітників СБУ та ТЦК, за попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 364, ч. 3 ст. 171 КК України.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено Головному слідчому управлінню Державного бюро розслідувань.

 

Як повідомляла «УМ», Міноборони спільно з Генштабом ЗСУ, а також Служба безпеки України перевіряють оприлюднену інформацію видання "Слідство.Інфо", щодо спроб вручити повістку їхньому журналісту.

 

Зокрема, у понеділок 1 квітня у супермаркеті в Оболонському районі Києва до журналіста підійшли співробітники Солом’янського ТЦК та намагалися вручити йому повістку. Завдяки відео з камер спостереження стало зрозуміло, що цих двох військових вів чоловік у цивільному одязі (представник СБУ) - саме він вказав їм на журналіста.

 

Сталося це після викривального журналістського розслідування стосовно майна керівника Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка. Тож журналісти вважають стеження за журналістом і спроби мобілізувати його – помстою. Адже представники роти охорони Солом’янського ТЦК приїхали в інший район столиці – Оболонський і безпомилково підійшли саме до журналіста в супермаркеті.

 

Згодом Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доручив командувачу Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенанту Олександру Павлюку провести службову перевірку за фактом використання працівників ТЦК співробітником СБУ.