В Одесі зносять руїни будинку Івана Буніна (фото)

11:08, 03.10.2017
В Одесі зносять руїни будинку Івана Буніна (фото)

Руїни "будинку Буніна" в Одесі зносять (Думская)

В Одесі зносять рештки флігеля, у якому в 1898 році жили після вінчання в Стрітенській церкві нобелівський лауреат Іван Бунін і його перша дружина Анна Цакні. Від історичного місця в центрі Одеси залишився лише один кут будівлі та трохи стіни.

Про знесення решток будинку на вулиці Пастера в Одесі повідомляє "Думская".

За інформацією видання, по місту ходять чутки про те, що на розчищеному місці влаштують будівництво багатоповерхівки. Місцеві мешканці не дуже раді такій перспективі.




"Зрозуміло, ніхто просто так займатися благодійністю не буде - раніше ходили чутки, що тут буде двоповерхова будівля, потім йшлося вже про чотири поверхи, але щось не зрослося, тепер ніби планують ще вище, але точно невідомо. Все оповите мороком", - наводить слова чоловіка, який назвався Ігорем Федоровичем видання "Думская".

Чоловік додав, що він і його сусіди будуть протестувати проти будь-якого будівництва:

"Почнуть сваї забивати, і ми всі під три чорти впадемо в катакомби. Не хочемо ми тут будівництва, нехай фонтан встановлять або маленьку міні-копію будинку Буніна з музеєм усередині".




Думки одеситів щодо рішення про знесення "будинку Буніна" розділилися: одні підтримують розчищення закинутої території, яка перетворилася на кубло наркоманів та бомжів, а інші вважають, що так руйнують історію міста.