Фігурант газових оборудок, депутат Онищенко повернувся у Київ на «зелені свята»

22:24, 17.06.2016
Фігурант газових оборудок, депутат Онищенко повернувся у Київ на «зелені свята»

Олександр Онищенко у київському ресторані "Монако" у п'ятницю ввечері.

Народний депутат Олександр Онищенко, якого Національне антикорупційне бюро підозрює в газових махінаціях, у п’ятницю ввечері прилетів до Києва з-за кордону. Причина: на час святкування Святої Трійці Верховна Рада не працюватиме, тож позбавити Онищенка недоторканності буде нікому.

 

Принаймні у цьому переконаний депутат Сергій Лещенко, який повідомив про повернення Онищенка в Україну.

 

«Онищенко повернуся до Києва в п'ятницю після закриття сесії парламенту, - написав Сергій Лещенко на своїй сторінці у Facebook. - Примітивізм трюку вражає - поки Верховна Рада перебуває на канікулах, Онищенко буде сипати фразами «я нікуди не тікав» і «я невинний». Тому що ніхто не може затримати депутата до позбавлення імунітету. Але на сесійні тижні у вівторок і четвер, коли будуть реальні голоси за зняття з нього недоторканності, фігурант кримінальної справи буде зникати з поля зору слідства. Тому що ніхто не хоче у в'язницю».

 

У той же час журналістка Світлана Крюкова після 20.00 опублікувала спільну з Онищенком фотографію низької якості, яка, за її словами, була зроблена в одному з київських ресторанів.

 

«Теперь в колекції у Олександра Онищенка є ще одне фото з блондинкою. «Навіщо ви притягнули мене в ресторан «Монако»?, - не розуміє бізнесмен. Бо люблю символізм», - іронізує на своїй сторінці у Facebook журналістка Крюкова.

 

Нагадаємо, що у четвер Генпрокурор Юрій Луценко направив до Верховної Ради подання про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка. Подання підготувало керівництво НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Утім, у Верховній Раді це подання ще не пройшло процедуру регламентного комітету.

 

«Газового короля» Онищенка підозрюють у причетності до реалізації природного газу за заниженими цінами за договорами спільної діяльності з ПАТ «Украгазвидобування».

 

Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що Онищенко ще у віторок вилетів до Ніцци і кілька днів перебував у Монако. Онищенко заперечував свою втечу лише по телефону, але у сесійній залі Верховної Ради, як і деінде публічно не з’являвся. 

 

Пізно ввечері у п’ятницю Онищенко повідомив в ефірі телеканалу "112", що не тікав з України, а їздив на змагання з кінного спорту. Депутат також заявив, що оскаржуватиме подання про зняття з нього депутатської недоторканності.