Крим недорахувався більше третини туристів

20:20, 14.07.2016
Крим недорахувався більше третини туристів

За два тижні липня 2016 року, у порівнянні з таким же періодом минулого року,  кількість громадян, які прямують до Криму,  знизилась на 38 %. 

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України. 
 
Усього, за 6 місяців 2016 року потік громадян, що прямують через адміністративну межу до окупованого Криму  впав майже на 8% у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року. А кількість транспортних засобів взагалі знизилась на 32%.
 
«Загальний аналіз показує тенденцію до зменшення кількості осіб, які їдуть з материкової частини України на півострів», - йдеться у повідомленні.
 
Водночас прикордонники повідомили, що неодноразово через дії окупантів, що знаходяться на території окупованого Криму,  відбувається накопичення черг. Контрольні служби на суміжній стороні в досить повільному темпі пропускають транспортні засоби, що і спричиняє накопичення. 

«У такий спосіб вони, скоріш за все, роблять уяву про великий потік громадян, які їдуть на півострів», - припускають у Держприкордонслужбі.

Раніше  самопроголошений голова парламенту Криму Володимир Константинов визнав, що курортний сезон зірвано, і пообіцяв покарати винних.