У Києві арештовано двох прокурорів, які вимагали хабар у екс-депутата Василя Ганиша

07:25, 22.07.2016
У Києві арештовано двох прокурорів, які вимагали хабар у екс-депутата Василя Ганиша

Василь Ганиш заявив на прокурорів, які вимагали у нього хабар.

Печерський районний суд Києва заарештував двох прокурорів прокуратури Криму - Сергія Хальзева і Вадима Букрея, які підозрюються у вимаганні хабара у кримського екс-депутата Василя Ганиша, підозрюваного у держзраді. Два засідання суду відбулися у четвер і проходили в закритому режимі.

 

Про це повідомляє «Центр журналістських розслідувань.

 

Сума застави, встановленої як альтернатива для кожного з прокурорів, становить 826 тис. грн. Термін арешту - до 14 вересня.

 

Генпрокуратура підозрює їх у вчиненні кримінального правопорушення за статтею «одержання службовою особою неправомірної вигоди».

 

Нагадаємо, що 15 липня СБУ спільно з Генпрокуратурою затримали двох прокурорів, які вимагали гроші у екс-депутата парламенту Криму Василя Ганиша, який підозрюється у державній зраді.

 

За версією українських слідчих, Ганиш був одним із тих, хто голосував за проведення так званого «референдуму» щодо статусу Криму. Також екс-депутата Криму звинувачують у тому, що він 11 квітня 2014 року голосував за прийняття російської конституції Криму на засіданні Держради Криму.

 

У квітні 2015 року Ганиша затримали на пропускному пункті Каланчак на Херсонщині, після чого він був заарештований судом на два місяці. У січні 2016 року Дніпровський райсуд столиці змінив Василю Ганишу запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт.