Національне корупційне бюро підозрюють у незаконному телефонному прослуховуванні

14:42, 05.08.2016
Національне корупційне бюро підозрюють у незаконному телефонному прослуховуванні

 

У Національному антикорупційному бюро заперечують проведення обшуків у відомстві у п’ятницю. Слідчі Генпрокуратури, які мали санкцію суду на обшуки, так і не розпочали їх. Їхню наполегливість дещо охолодила група спецпризначенців НАБУ, яка увійшла до будівлі бюро нібито для охорони правопорядку.

 

Як повідомляє прес-служба НАБУ, слідчим Генпрокуратури, яких очолював Дмитро Сус, надали документи, що підтверджують законність дій НАБУ щодо «прослуховування», оскільки у відомства немає подібних повноважень і воно користується потужностями СБУ.

 

Таким чином, факти, наведені як підстава для обшуку в рамках даного провадження, не відповідають дійсності, заявили в НАБУ. Адже раніше повідомлялося, що Генпрокуратура підозрює НАБУ у незаконному телефонному прослуховуванні.

 

За словами глави бюро Артема Ситника, дане провадження було розпочато в квітні.

 

«Три місяці справа «пролежала на полиці», і тепер, коли відповідний законопроект підготовлений (про дозвіл «прослуховування» для НАБУ), узгоджений і винесений на розгляд Верховної Ради, слідчі прийшли до Національного бюро з обшуком. І ще один цікавий момент - стаття, за якою кваліфіковано дане кримінальне провадження, не належить до компетенції підрозділу, очолюваного паном Сусом», - зазначив Ситник.

 

Станом на 14:00 дій, спрямованих на вилучення документів або обшук в кабінетах співробітників або інших приміщеннях бюро, з боку працівників Генпрокуратури не здійснювалося, заявили у відомстві.

 

На час спроби обшукати НАБУ, офіси бюро охороняв відомча група спецпризначення. Мовляв, для забезпечення правопорядку і для того, щоб з боку слідчих Генпрокуратури не було якихось провокацій.

 

Саме спецпризначенців НАБУ окремі ЗМІ переплутали з бійцями спецпідрозділу СБУ «Альфа». Але в антикорупційному бюро зазначають, що жодного «альфівця» в їхній будівлі не було.