Суд переніс розгляд справи "діамантових прокурорів" на 23 серпня

17:42, 15.08.2016
Суд переніс розгляд справи "діамантових прокурорів" на 23 серпня

Голосіївський райсуд Києва переніс на 23 серпня розгляд справи"діамантових прокурорів" - колишнього начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна, екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, а також бізнесмена Валерія Гібаленка. Про це повідомляє Укрінформ.

 

У понеділок у судовому засіданні були допитані три свідки в цій справі. Всі вони заявили, що не знають підозрюваних. Один зі свідків, слідчий міліції Анатолій Зімник, який займався справою незаконного видобутку піску в селі Погреби під Києвом, повідомив, що про отримання хабара Корнійцем та Шапакіним він дізнався зі ЗМІ. Інші двоє свідків, представники юридичних осіб, заявили, що не знають підсудних, один із них не зміг пояснити суду навіть по якій справі його викликали на допит до суду.

 

Нагадаємо, 5 липня 2015 року в Києві затримали першого заступника глави слідчого управління ГПУ Шапакіна і заступника прокурора Київської області Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

 

Під час обшуків у них було вилучено близько 500 тисяч доларів, коштовності, зокрема діаманти, і цінні папери. Саме через коштовності їх прозвали "діамантовими прокурорами".