На Хатію Деканоїдзе подали до суду через українську мову

08:30, 26.08.2016
На Хатію Деканоїдзе подали до суду через українську мову

Сьогодні відбудеться засідання суду щодо відмови вимоги активіста Святослава Літинського притягнути до відповідальності главу Національної поліції України Хатію Деканоїдзе за порушення 10 статті Конституції, в якій йдеться про те, що державною мовою є українська. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

 

Літинський вимагає притягнути Деканоїдзе до дисциплінарної відповідальності за те, що чиновник ігнорує Конституцію та не розмовляє українською мовою під час виконання своїх службових обов'язків. "Хатія, Ви в Україні вже близько трьох років, може пора вже?", - написав активіст на своїй сторінці.

 

За його словами, на суд з приводу відповіді на його вимогу, який відбувся 22 серпня, від міністерства внутрішніх справ ніхто не прийшов. "МВС відповіло коротко - ми теж поважаємо українську мову і все", - розповів Літинський.

 

Суд відклали на 26 серпня на 11 год. "Вимагаємо, щоб суд зобов'язав їх належно розглянути звернення", - додав Літинський та закликав прийти небайдужих сьогодні до суду.