До Донецька їздити небезпечно: беруть в заручники

21:21, 07.09.2016
До Донецька їздити небезпечно: беруть в заручники

Юрій Тандіт.

В неволю до бойовиків терористичної ДНР потрапили нові заручники три дні тому. Серед них – один український силовик. Загалом, на сьогодні в полоні терористів перебуває понад 110 чоловік.

 

Про це повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт в ефірі «5 каналу» у середу.

 

Тому пан Тандіт закликає громадян України обережно відвідувати окупований Донбас, адже поїхавши в гості, можна опинитися в числі нових заручників.

 

«Можу сказати ще: необхідно бути обережними тим людям, які пересуваються на лінії зіткнення, тому що три дні тому з'явилися нові заручники в Донецьку – це наші громадяни, які перебували на території, де діють закони, і представник однієї з силових структур поїхав у Донецьк на запрошення своїх друзів і його там затримали», - розповів радник голови СБУ.

 

За словами Юрія Тандіта, в перспективі «будуть звільнятися 47 заручників, як мінімум, і ми повинні йти далі, тому що на сьогоднішній день заручниками вважаються понад 110 осіб».

 

Нагадаємо, напередодні перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що у заручниках бойовиків перебувають 115 українців.