Гра престолів зібрала рекордну кількість нагород телепремії «Еммі»

09:48, 19.09.2016
Гра престолів зібрала рекордну кількість нагород телепремії «Еммі»

"Битва байстрюків" - шостий сезон "Гри престолів".

Фентезі-сага «Гра престолів» встановила рекорд головної телевізійної премії «Еммі» від Академії телевізійного мистецтва США в ніч на понеділок. Епізод шостого сезону саги під назвою  «Битва байстрюків» отримав відразу три статуетки за кращі сценарій драматичного серіалу, режисуру та спецефекти під час 68-ї церемонії нагородження в Лос-Анджелесі.

 

Про це повідомляє офіційний сайт телепремії «Еммі» у понеділок.

 

Відтак, наразі «Гра престолів» зібрала рекордну кількість нагород телепремії «Еммі» за видатні досягнення в шоу і серіалах – 38.

 

Нагороду отримав і режисер фентезі-саги Мігель Сапочник.

 

Напередодні церемонії нагород «Еммі-2016» серіал «Гра престолів» встановив новий  рекорд за кількістю номінацій: 23.

 

В цьому році в головній номінації з «Грою престолів» конкурували такі телевізійні хіти, як «Абатство Даунтон», «Батьківщина» і «Картковий будиночок».

 

Кращим комедійним серіалом визнано серіал «Віце-президент» - політичну сатиру про жінку-сенатора, яка стає віце-президентом.

 

Стартова серія четвертого сезону популярного телесеріалу «Шерлок», під назвою «Потворна наречена», отримала приз як кращий телевізійний фільм.

 

Найкращим міні-серіалом став «Народ проти О. Джея Сімпсона: Американська історія злочинів».

 

Як уточнює офіційний сайт нагороди, найкращими актором і актрисою драматичного серіалу стали Рамі Мальок за роль Еліота Алдерсона в серіалі «Містер Робот» і Тетяна Маслані за серіал «Темне дитя».

 

Найкращими актором і актрисою другого плану в драматичному серіалі визнали Бена Мендельсона за роль Денні Рэйберна в «Родоводу» і Меггі Сміт за роль Вайолет Кроулі в «Абатстві Даунтон».

 

Нагадаємо, що премія «Еммі» вручається Американською телевізійною академією

щорічно з 1949 року і вважається телевізійним еквівалентом «Оскара». У минулому році «Гра престолів» стала лауреатом рекордних 12 телепремій «Еммі» тільки за один сезон.

 

Прем'єра першого сезону «Гри престолів» відбулася на каналі HBO в квітні 2011 року.