У Києві заборонили продаж алкоголю вночі

13:59, 22.09.2016
У Києві заборонили продаж алкоголю вночі

Київська міська рада прийняла рішення про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі в столиці у четвер. Відповідні обмеження діятимуть з 23:00 до 10:00. Рішення підтримали 86 депутатів.

 

У рішенні Київради вказується, що обмеження на продаж алкоголю у столиці вночі стосується «всіх суб'єктів господарювання, які мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, окрім закладів ресторанного харчування».

 

Тобто заборона стосується стаціонарних магазинів.

 

«Щороку в Україні від алкоголю помирає 40 тисяч осіб. Цю страшну статистику ми можемо зупинити тільки рішучими діями направленими на пропагування здорового способу життя та обмеження вживання алкоголю», - заявив депутат Київради Владислав Михайленко, який ініціював таке рішення.

 

Депутат переконаний, що це сприятиме впровадженню соціально орієнтованої та дружньої концепції розвитку міста, зниженню рівня дитячого пияцтва та зменшення криміногенної ситуації в столиці.

 

«Кияни варті того, щоби жити у спокійному, цивілізованому, європейському місті», — сказав Михайленко.

 

Також, на його думку, це рішення дозволить зменшити обсяги споживання алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива.

 

Під час розгяляду даного питання депутатами наголошувалося, що за даними поліції, понад 50% «важких» злочинів у Києві скоюється вночі у стані алкогольного сп’яніння.