Університет Каразіна в Харкові відмовився від фото загиблого героя Мирослава Мисли

15:58, 05.10.2016
Університет Каразіна в Харкові відмовився від фото загиблого героя Мирослава Мисли

мирослав Мисла був справжнім патріотом.

Деканат історичного факультету, а потім і ректорат Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна відмовилися розмістити фотопортрет і квіти на знак трауру по загиблому герою-розвіднику Мирославу Мислі, який був випускником цього навчального закладу і після війни мріяв працювати вчителем історії.

 

Про це повідомив інший випускник університету ім. Каразіна Дмитро Прокудін на своїй сторінці у Facebook.

 

«Соромно за істфак університету Каразіна! На церемонії прощання із випускником істфака Мирославом Мислою, добровольцем і офіцером ЗСУ, його однокурсник розповів, як прийшов до деканату з проханням розмістити фото і квіти на знак трауру по Мирославу, але йому відмовили без пояснення причин. З цим питанням він звернувся до приймальні проректора Холіна Юрія Валентиновича, де йому також відмовили», - написав Дмитро Прокудін.

 

За його словами, як колишньому студенту істфаку йому «було соромно і гірко чути ці слова». Пан Прокудін вважає, що «така поведінка деканату і проректора ганьблять добре ім’я університету, його історію і репутацію».

 

Водночас, слід зауважити, що загибель офіцера, командира підрозділу розвідки Мирослава Мисли не залишилася не поміченою в університеті ім. Каразіна.

 

На офіційній сторінці вищого навчального закладу в рубриці «новини» є наступне повідомлення від 3 жовтня 2016 року із заголовком: «Захищаючи Батьківщину, загинув вихованець Каразінського університету Мирослав Мисла: університет співчуває...

 

«2 жовтня на Луганщині, самовіддано захищаючи Батьківщину, загинув вихованець історичного факультету Каразінського університету Мирослав Мисла. Він був офіцером 93-ї окремої механізованої бригади. Після закінчення АТО мріяв працювати за фахом — навчати дітей історії. Розділяємо скорботу та біль рідних, близьких, друзів і колег — всіх, хто знав Мирослава», - йдеться у повідомленні на сайті університету.

 

Але, судячи з усього, лише цим співчуттям в університеті, зокрема, на історичному факультеті, й обмежилися.

 

Розвідник Мирослав Мисла був похований із військовими почестями у рідному селі Волохів Яр Чугуївського району Харківщини у вівторок, 4 жовтня 2016 року.

 

 

Як повідомляла «УМ», 24-річний Мирослав Мисла був «свободівцем», активним учасником Революції Гідності. На фронт пішов добровольцем: спочатку бійцем «Легіону Сободи», а згодом став офіцером 93-ої окремої механізованої бригади та її окремої чоти «Карпатська січ».

 

Мирослав загинув біля Кримського Луганської області під час мінометного обстрілу.