Університет Каразіна таки вшанував пам’ять загиблого героя Мирослава Мисли

22:29, 05.10.2016
Університет Каразіна таки вшанував пам’ять загиблого героя Мирослава Мисли

Керівництво Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна і деканат історичного факультету таки розмістили стенд із портретом і квітами на знак скорботи по загиблому герою-розвіднику Мирославу Мислі, який був випускником цього вищого навчального закладу. Сталося це у середу після обурення громадськості.  

 

Про це повідомив харків’янин Олександр Сергієнко на своїй сторінці у Facebook у середу ввечері.

 

«Відтепер все нормально, друже. Прикро тільки те, що доводиться навіть такі речі їздити і контролювати кожного разу. І так вже два з половиною роки», - написав пан Сергієнко і оприлюднив відповідні світлини.

 

З коментарів під постом Сергієнка стає зрозуміло, що портрет загиблого розвідника, стрічки і квіти розмістили на ректорському стенді. Щодо деканату історичного факультету, то інформацію про Мирослава розмістив на стенді саме Олександр Сергієнко, погодивши це із працівниками деканату, хоча й «не без формалізму».

 

 

Речник університету ім. Каразіна Максим Фаломеєв зазначає у коментарях, що інформація про загиблого героя була розміщена на офіційному сайті вищого навчального закладу, а також на сторінках університету у соцмережах.

 

Пан Фаломеєв визнає, що ректорський стенд вшанування пам’яті героя було виготовлено запізно (лише у середу). Виявляється зроблено це було після звернень впускників.

 

Зауважимо, що коли Мирослава Мислу ховали з військовими почестями у рідному селі Волохів Яр Чугуївського району Харківщини у вівторок, 4 жовтня 2016 року, університет ніяк не вшанував його пам’ять.

 

«Так, потрібно було одразу. Треба було підказати мені, написати, а не ходити по якимось-там кабінетам... Університет – це не хтось там у деканаті чи десь у приймальні. Це люди: студенти, випускники, викладачі, співробітники, які справді у скорботі... Образливо, що влаштували цю хвилю негативу замість того, щоб вшанувати пам’ять гарної людни», - пише Максим Фаломеєв.

 

Утім, Олександр Сергієнко вказує пану Фаломеєву, що ректорський стенд з’явився лише у середу, «вже після того, як розгорівся скандал».

 

Нагадаємо, що раніше інший випускник університету ім. Каразіна Дмитро Прокудін повідомив на своїй сторінці у Facebook, що йому соромно за істфак, оскільки деканат відмовив активістам у проханні розмістити фото і квіти на знак трауру по Мирославу без пояснення причин.

 

 

Як повідомляла «УМ», 24-річний Мирослав Мисла був «свободівцем», активним учасником Революції Гідності. На фронт пішов добровольцем: спочатку бійцем «Легіону Сободи», а згодом став офіцером 93-ої окремої механізованої бригади та її окремої чоти «Карпатська січ».

 

Мирослав героїчно загинув біля Кримського Луганської області під час мінометного обстрілу. На той момент він, як командир розвідгрупи виводив своїх бійців із зони обстрілу.

 

Після війни Мирослав планував викладати історію школярам.