У Брюсселі на саміті Україна-ЄС обговорять безвізовий режим і санкції проти Росії

13:23, 10.10.2016
У Брюсселі на саміті Україна-ЄС обговорять безвізовий режим і санкції проти Росії

18-ий саміт Україна-ЄС відбудеться в Брюсселі 24 листопада. На порядку денному саміту будуть питання безвізового режиму, ратифікація Угоди про асоціацію, зона вільної торгівлі, спільний авіаційний простір, боротьбу з корупцією, запровадження реформ і санкції проти Росії. Про це у Twitter написав президент Петро Порошенко.
 
У повідомленні на сайті Ради ЄС, йдеться, що Дональд Туск, голова Європейської ради прийме саміт Україна-ЄС. Він буде представляти ЄС разом з Жан-Клодом Юнкером, президентом Європейської комісії. Президент України Петро Порошенко представлятиме Україну", - цитує Інтерфакс-Україна повідомлення ради ЄС.
 
Нагадаємо, щорічний саміт Україна-ЄС повинен був відбутися 19 травня в Брюсселі, однак його вирішили перенести на осінь 2016 року за домовленістю сторін. Причиною перенесення стало бажання обох сторін змістовно наповнити цей захід конкретними результатами.
 
Попередній саміт Україна-ЄС відбувся в Києві в квітні 2015 року. Тоді Порошенко заявив, що за п'ять років Україна повинна досягти умов, необхідних для подачі заявки на членство в Євросоюзі.