Станиця Луганська залишиться гарячою точкою на невизначений термін

15:41, 10.10.2016

Розведення сторін у Станиці Луганській лишається під великим питанням, із-за постійних обстрілів бойовиків, які вперто не хочуть виконувати узгоджені раніше домовленості.

 

Про це відповідаючи на запитання кореспондента «Новостей Донбасса» повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

 

За його словами, українські силовики відійдуть лише за певних моментів.

 

«Це означає, що на цій ділянці має триматися затишшя не менше семи днів. Потім протягом доби сторони повідомляють представникам місії ОБСЄ, куди відводяться сили і засоби. І потім протягом не більше трьох діб є час для відведення сил і засобів. За цим також спостерігають представники ОБСЄ», - пояснив він доповнивши, що українська сторона вже давно готова до цих дій.

 

«Ми очікуємо припинення вогню з боку бойовиків», - підкреслив Лисенко.

 

За його словами, розведення сторін здійснюється паралельно.

 

«Розведення відбувається при постійній присутності представників місії ОБСЄ. Розведення сил і засобів планується на один кілометр, як це сталося в Петровському, де були і журналісти, і представники ОБСЄ, і представники СЦКК. Відбувається постійний моніторинг ситуації. У разі, якщо ворог прийме рішення знову повернутися на свої позиції, то один кілометр - це не та дистанція, де можна три дні збиратися, а потім поїхати. Дуже швидко наші війська займуть позиції», - сказа спікер АТО.

 

Також він вважає, що місцевим жителям не варто хвилюватися, що Станиця Луганська може опинитися в «сірій зоні» під обстрілами або буде окупована бойовиками.

 

Нагадаємо, синхронне відведення українських військ і формувань бойовиків так званої ЛНР від Станиці Луганської, яке було заплановане на неділю, 9 жовтня, перенесено на невизначений термін. Причина: зрив домовленостей бойовиками, які не припиняють постійні обстріли позицій ЗСУ у цьому районі.