Смерть Мотороли вигідна російським спецслужбам

15:49, 17.10.2016

Керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук не виключає, що бойовика так званої ДНР Арсена Павлова відомого під прізвиськом «Моторола», убили російські спецслужби.

 

Про це пан Ткачук заявив в ефірі телеканалу «112 Україна» у понеділок.

 

«Наші слідчі, звичайно, хотіли б мати «Моторолу» у своїх руках як свідка. Він проходить як обвинувачений у багатьох справах... Він також був живим свідком багатьох подій і міг вказати на конкретні прізвища співробітників російських спецслужб, які давали вказівки вбивати наших. Тому позиція нашої служби така, що люди повинні відповідати, в першу чергу, перед законом і опинитися на лаві підсудних», - розповів  Олександр Ткачук.

 

На його думку, на окупованих територіях Донбасу «є елементи зачистки».

 

«Ще з початку, мабуть, першої чеченської кампанії російські спецслужби взяли на озброєння методи терористів фактично – і вони не гребують використанням саме таких способів, щоб прибирати неугодних їм людей», – сказав керівник апарату голови СБУ.

 

Пан Ткачук додає, що «Павлов дуже багато знав і міг багато розказати».

 

«Тому треба дивитися, у першу чергу, кому це вигідно. А вигідно це російському керівництву – і політичному, і керівникам російських спецслужб – щоб потім самі вони завдяки такому свідку, як Павлов, не опинилися на лаві підсудних у якомусь із європейських судів», – заявив Олександр Ткачук.

 

Представник СБУ відзначив, що дуже швидко й агресивно на смерть «Мотороли» відреагував ватажок ДНР Олександр Захарченко, який погрожує помститися українським силовикам.

 

«Ми не допустимо того, щоб на території нашої держави відбулися якісь теракти. Ми спільно з колегами з інших правоохоронних органів зробимо усе, щоб ніякі провокації не було вчинені на нашій території, прикриваючись помстою за вбивство Арсена Павлова», – сказав пан Ткачук.

 

На його думку, сепаратист Захарченко вже й сам побоюється за власне життя.

 

Як повідомляла «УМ», 16 жовтня бойовика ДНР Арсена Павлова з позивним «Моторола» підірвали разом із охоронцем в ліфті дому в центрі Донецька.

 

Його дружина втекла з окупованого міста.