Начальник поліції Одещини Гіоргі Лорткіпанідзе звільняється через "нову кров"

10:25, 07.11.2016
Начальник поліції Одещини Гіоргі Лорткіпанідзе звільняється через "нову кров"

Георгій Лорткіпанідзе.

Начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе подав заяву про відставку.

За його словами, «на даному етапі для розвитку одеської поліції потрібна нова кров».

Про це йдеться у відеозверненні генерала Лорткіпанідзе, оприлюдненому на офіційному сайті поліції Одеської області в понеділок.

 

«Для мене було великою честю працювати начальником поліції Одеської області. У житті все має логічне початок, продовження і кінець. Через півтора роки від мого призначення на посаду керівника Одеської поліції, я прийняв рішення залишити займану посаду», - каже Гіоргі Лорткіпанідзе.

 

Своє рішення генерал поліції пояснює, зокрема, складною кадровою ситуацією. За його словами, після оптимізації обласне управління залишилося без 40% особового складу.

 

«Некомплект поліції становить понад тисячу осіб. При цьому за рішенням атестаційної комісії треба звільнити ще до 400 поліцейських», - розповів він.

 

Пан Лорткіпанідзе додав, що докладав значних зусилля для поліпшення ситуації, але вони не привели до істотного прогресу. Він також побажав удачі всім поліцейським «разом з якими ми пройшли повний труднощів шлях».

 

Інших причин відставки генерал не вказує, але каже, що «залишається на службі Україні і Верховного головнокомандувача». Наразі Гіоргі Лорткіпанідзе є тимчасово виконуючим обов'язки начальника обласної поліції, доки керівництво МВС не призначить його наступника. 

 

Нагадаємо, що Гіоргі Лорткіпанідзе півтора роки тому отримав українське громадянство і очолив поліцію Одещини. Його вважають людиною близькою до "губернатора" Одещини Міхеїла Саакашвілі.