На Тернопільщині залишилося без світла 90% споживачів (відео)

18:03, 13.11.2016
На Тернопільщині залишилося без світла 90% споживачів (відео)

Мешканці Тернопільщини найбільше потерпають від сильних снігопадів: без світла залишилося 90% споживачів станом на вечір неділі. Снігові перемети на дорогах сягають 40 сантиметрів. Загалом в Україні знеструмлено 430 населених пунктів.

 

Про це повідомляє прес-служба «Укравтодору» на своїй сторінці у Facebook.

 

«На даний час найбільша проблема - 90% області залишилася без світла. Дорожники на зв’язку з губернатором - оперативний штаб з надзвичайних ситуацій працює», - йдеться у повідомленні.

 

Наразі на дорогах області працює 120 одиниць техніки - це 99% від існуючої техніки Тернопільського облавтодору.

 

«Залучили також додаткову техніку від приватних організацій. Основні маршрути під контролем. Проте сніг та вітер не вщухає. За годину після очищення дороги знову засипає», - додають в «Укравтодорі».

 

Користувачі соцмереж діляться відео про снігопад у Тернополі. 

 

У свою чергу, віце-прем'єр Геннадій Зубко повідомив, що внаслідок негоди та через спрацювання систем захисту ліній електропередач у дев’яти областях України знеструмлено 430 населених пунктів.

 

«Хмельницька - 76, Тернопільська - 82, Івано-Франківська - 37, Житомирська - 16, Вінницька - 23, Волинська - 10, Закарпатська - 13, Львівська - 90, Чернівецька - 83. До відновлення енергопостачання залучено 192 бригади та 901 працівник обленерго», - повідомив пан Зубко.

 

Нагадаємо, що внаслідок негоди рятувальники надають допомогу водіям та проводять аварійні роботи у кількох областях України.

 

На Прикарпатті через негоду вирішили призупинити навчальний процес.

 

У Києві 14 листопада з 6:00 ранку в’їзд великогабаритного транспорту буде закрито.

 

Тоді як на Львівщині тимчасово обмежено рух на дорогах загального користування державного значення, аби уникнути заторів і не заважати снігоприбиральній техніці.