Скандальний прокурор Дмитро Сус втратив посаду через брехню в декларації

15:03, 24.11.2016
Скандальний прокурор Дмитро Сус втратив посаду через брехню в декларації

Дмитро Сус втратив посаду.

Генпрокурор Юрій Луценко оголосив догану заступнику начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Дмитру Сусу і понизив його в посаді за брехню в електронній декларації та анкеті доброчесності прокурора.

 

Про це йдеться у відповіді ГПУ на запит Центру протидії корупції, оприлюдненій у четвер.

 

Догана оголошена за «порушення порядку подання декларації» та «подання недостовірних тверджень» в анкеті доброчесності прокурора.

 

Також у відповіді вказується, що Генпрокурор Луценко задовольнив заяву пана Суса «про дострокове припинення його повноважень на адміністративній посаді за власним бажанням».

 

Як відомо, слідчий Дмитро Сус забув вказати в анкеті доброчесності авто преміум класу Audi Q7 вартістю понад 900 тис. грн., що, як з’ясували журналісти, належало його 85-річній бабусі.

 

Журналісти встановили, що задекларовані Сусом доходи не дозволили б йому придбати таке вартісне авто, тому слідчий і не згадав про нього в анкеті.

 

Департамент ГПУ, в якому працює Сус, назвають «департамент Кононенка-Грановського», за прізвищами депутатів від Блоку Петра Порошенка, яким приписують вплив на цей підрозділ ГПУ.

 

Дмитро Сус також набув скандальної «слави» через конфлікт із детективами НАБУ, які здійснювали зовнішнє спостереження за ним. За наказом Суса окремих детективів незаконно утримували і катували. Утім, за цей злочин досі нікого не покарано.

 

Невдовзі після кричущого випадку зі співробітниками Бюро Сус заявив про викрадення у нього вартісного автомобіля.