Янукович вважає вивезені з Межигір'я вантажівки з майном і грішми "ручною поклажею"

19:14, 25.11.2016
Янукович вважає вивезені з Межигір'я вантажівки з майном і грішми "ручною поклажею"

Віктор Янукович і його "ручна поклажа". (Фото з архіву.)

Екс-президент та утікач Віктор Янукович вважає, що не вивозив з України ніяких грошей і цінностей, а мав з собою тільки ручну поклажу.

Про це він розповів під час прес-конференції в Ростові-на-Дону, якою закінчилися невдалі свідчення в суді.

"На сьогоднішній день вжодному банку світу не виявлено жодного цента моїх грошей. Я з України нічого не вивозив, крім особистих речей, які були ручною поклажею", - поснив Янукович.

Хоча відеокамери його резиденції під Києвом - Межигір'я - чітко зафіксували, як господар вивозив картини та інше цінне майно вантажівками, а в селищі Гостомель під Києвом так і залишилися непереправленими до Росії десятки ретро-автомобілів.

Водночас утікач визнав, що помилявся на посаді президента. Зокрема, він шкодує, що не ввів військовий стан в країні.

"Я дійсно зробив низку помилок, я не святий. Я не зміг і не знайшов в собі сили віддати наказ про введення воєнного стану. Я не пішов на кровопролиття", - додав він.

Нагадаємо, Віктор Янукович втік з України 23 лютого 2014 року, пілся того як від протистояння з силовиками на Майдані загинули більше 100 протестувальників та близько двої сятків ВВшників та співробітників спецпідрозділу "Беркут".

Перед цим він не встиг оголосити в Україні військовий стан, але заблокув метро в Києві та взяв столицю і місто в щільне кільце правоохоронців.