У Луганську затримано блогера-патріота Едуарда Неделяєва як шпигуна (відео)

10:36, 30.11.2016
У Луганську затримано блогера-патріота Едуарда Неделяєва як шпигуна (відео)

Едуард Неделяєв під час затримання.

Бойовики так званої ЛНР затримали відомого в регіоні блогера з проукраїнською позицією Едуарда Неделяєва.

 

Про це свідчить відео затримання блогера, оприлюднене сепаратистами на каналі YouTubeу вівторок.

 

Самопроголошені ватажки бандформувань окупованої Луганщини стверджують, що затримали блогера під ніком «Edward Ned», який у соцмережах нібито «поширював матеріали, які кваліфіковані експертами як екстремістські».

 

Мало цього, терористи стверджують, що блогер, справжнє ім’я якого Едуард Неделяєв, нібито мав «міцні зв'язки зі співробітниками українських спецслужб і батальйоном «Айдар». Хоча відомо, що в Україні батальйон «Айдар» вже припинив своє існування.

      На відео затримання було продемонстровано сарай-майстерню, наповнену різними деталями для роботи з радіоелектронікою.

      «Виявлено пристрої, матеріали й обладнання, які можливо застосувати при стеженні, дистанційного управління пристроями та передачі даних, наприклад, координат», - коментує голос за кадром.

         Водночас, як пишуть луганчани у соцмережах, блогера Неделяєва затримали лише за те, що він періодично писав на своїй сторінці у Facebook   про життя окупованого Луганська та не боявся висловлювати проукраїнську позицію.

        На сторінці користувача Edward Ned справді є багато проукраїнських дописів, луганчанин висловлював свої погляди на ситуацію на окупованій Луганщині та в Росії, висловлював слова підтримки ЗСУ, постив фотожаби на ватажка ЛНР Ігоря Плотницького тощо.

       Крім того, на сторінці зазначається, що Неделяєв є підприємцем, займається конструюванням радіоапаратури. Вказана також адреса його особистого сайту, де автор викладає власні електронні проекти, які можна використовувати безкоштовно.