Українські ракети влучили у повітряні і надводні цілі на очах у НАТО (відео)

15:55, 01.12.2016
Українські ракети влучили у повітряні і надводні цілі на очах у НАТО (відео)

Ракетні стрільби ЗСУ 1 грудня 2016 р.

Випробувальні пуски керованих ракет середньої дальності пройшли успішно і потрапили,  як у повітряні, так і у надводні цілі в четвер. Наступні ракетні стрільби ЗСУ проведе в акваторії Чорного моря у п’ятницю.

 

Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов після завершення випробувань.

 

За його словами, ракети підтвердили свої бойові характеристики і потрапили точно у ціль.

 

«Ракетні комплекси, які випробувались можуть надійно вражати як повітряні, так і надводні цілі. Навчання і ракетні пуски відбулись відповідно до затвердженої програми. Тобто, в точно запланований час і в точно запланованому місці», - каже секретар Ради набезпеки і оборони.

 

За його словами, протягом багатьох років російська агентура та продажні керівники Міноборони свідомо знищували систему протиповітряної оборони України.

 

«Саме тому ці випробування були дуже важливими, тому що це дуже серйозний крок до відновлення протиповітряного захисту нашої країни», - зауважє пан Турчинов.

 

У той же час, літак дальнього радіолокаційного виявлення і авіаційного наведення НАТО Е-3А «АВАКС» здійснював спостереження за ситуацією в Криму на тлі ракетних стрільб на захід від півострова, які здійснює Україна.

 

Про це повідомляє російський «Інтерфакс» з посиланням на дані західних сайтів, які відстежують пересування військової авіації.

 

Згідно з цією інформацією, літак з бортовим номером LX-N90444 і позивним NATO07, що вилетів з натовської бази Гайленкірхен в Німеччині, у даний час знаходиться в повітряному просторі Румунії поблизу Чорного моря і веде розвідку, спостерігаючи за можливими діями на території стрільб.

 

 

Водночас, як уточнив речник Президента Святослав Цеголко, згідно доповіді міністра оборони і начальника Генштабу ЗСУ, в четвер відбулося 16 пусків українських ракет.

 

«Усі досягли цілей. Завдання на сьогодні виконано в повному обсязі. Навчання Повітряних сил Збройниз сил України продовжаться 2 грудня», - каже пан Цеголко.

 

Нагадаємо, Президент Порошенко раніше повідомив, що пуски керованих ракет відбулися успішно. За його словами, повітряні ракетні стрільби відбуваються незалежно від будь-яких заяв, які робить Москва.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Росія погрожувала ракетним ударом у випадку проведення Україною військових навчань поруч із Кримом. Утім, Україна не відмовилася від наміру провести ракетні стрільби.