Керівництву «Укрзалізниці» погрожують розправою через розподіл порожніх вагонів

12:51, 15.12.2016
Керівництву «Укрзалізниці» погрожують розправою через розподіл порожніх вагонів

Войцех Бальчун заявляє про погрози корупціонерів.

Новопризначені керівники підрозділів «Укрзалізниці» отримують реальні погрози фізичної розправи через боротьбу з корупційними схемами, які існували роками.

 

Окрім погроз, корупціонери організували хакерські атаки на сервери і системи «Укрзалізниці». Зокрема, офіційний сайт відомства заблоковано у четвер.

 

Про це повідомив глава «Укрзалізниці» Войцех Бальчун на своїй сторінці у Facebook.

 

«З усією відповідальністю і тривогою заявляю: зараз відбувається нечуване ганебне торпедування всіх наших останніх кроків, особливо у кадровій сфері. Новопризначені керівники зіткнулись з реальними погрозами фізичної сили. Ці погрози йдуть від конкретних осіб, очевидно афільованих з чиновниками з високих владних кабінетів. Наша спроба навести лад у сфері розподілу порожніх вагонів зіткнулась з жорсткою протидією старої системи. У хід пішли погрози, хакерські атаки на наші сервери і системи, у ці хвилини заблокована робота офіційного сайту «Укрзалізниці», - написав пан Бальчун. 

 

За його словами, в результаті хакерської атаки заблокована робота офіційного сайту ПАТ «Укрзалізниця» у четвер. Відтак, пасажири не можуть придбати квитки на пасажирські потяги в режимі он-лайн напередодні новорічних свят.

 

На сайті зазначається, що доступ відключений у зв’язку з роботами по конфігурації локальної мережі.

 

«Все це є свідченням того, що система не збирається здаватись і не гребуватиме жодними засобами, щоб зберегти існуючий стан речей. Інформую про цю безпрецедентну ситуацію суспільство і керівника українського уряду, чия безумовна підтримка дала нам можливість розпочати реальні реформи у компанії!», - зазначає глава ПАТ «Укрзалізниця».

 

У зв’язку з цими подіями, пан Бальчун скасував відрядження до Відня і зустріч з керівництвом австрійської залізниці, хоча вже перебував в аеропорту і готувався до вильоту.

 

Влітку 2016 року керівник "Укрзалізниці" заявив про плани подолати корупцію серед підлеглих протягом півроку. 

 

Нагадаємо, що 7 грудня була заблокована робота сайтів Пенсійного фонду, Міністерства фінансів і Державної казначейської служби в результаті хакерських атак.

 

Сайт Міністерства оборони України 13 грудня також був не доступний через кібератаку.

 

Секретар Ради нацбезпеки й оборони Олександр Турчинов заявляв, що за потужними кібератаками, які відбувались останнім часом, стоять кіберзлочинці з Російської Федерації.