У Криму ФСБ затримала і вибиває зізнання в екстремізмі з активіста Ігоря Мовенка

16:09, 16.12.2016
У Криму ФСБ затримала і вибиває зізнання в екстремізмі з активіста Ігоря Мовенка

В анексованому Криму співробітники ФСБ Росії затримали кримського активіста Ігоря Мовенка, якого у вересні побили ногами через наклейку "Азова" на велосипеді. Про це повідомляє Кримська правозахисна група.
За словами правозахисників, про затримання повідомила дружина Ігоря Мовенка Валентина, зараз інформація перевіряється. 
 
За попередньою інформацією співробітники ФСБ Росії приїхали сьогодні вранці на роботу до Ігоря Мовенка і забрали його з собою. Також ФСБ вилучила робочий комп'ютер.
 
"Через декілька годин біля 12 годин дня силовки привезли його до нас додому у наручниках. Двері відчинили ключем, який забрали в Ігоря, хоча я була вдома. До цього часу я вже знала, Ігоря забрали до ФСБ, бо мені про це по телефону розповіли його співробітники. Зачитали нам постанову суду на проведення обшуку, але на руки копію мені не дали", - розповіла Валентина.
Валентина сказала, що їй заборонили спілкуватися з чоловіком, але він встиг їй сказати, що його побили, погрожували помістити в СІЗО, якщо він не зізнається в екстремізмі.
 
 
Силовики вилучили ноутбук Ігоря Мовенка, жорсткі диски домашнього ком'ютера, мобільний телефон активіста і упаковку від стартового пакета. Обшук росіяни знімали на камеру. 
 
Нагадаємо, у вересні біля супермаркету у Севастополі активіста жорстоко побили через наклейку "Азова". Після цього у Мовенка діагностували відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, перелом щелепи, закритий перелом кісток носа та інші травми.
 
У підконтрольному Кремлю Гагарінському районному суді Севастополя відбулося засідання, на якому Ігоря Мовенка оштрафували на дві тисячі рублів.