У Польщі прем'єра і лідера правлячої партії заблокували у Сеймі

12:49, 17.12.2016
У Польщі прем'єра і лідера правлячої партії заблокували у Сеймі

Протести під Сеймом (Фото: Agencja Gazeta)

У Польщі в суботу увечері декілька тисяч протестувальників під Сеймом заблокували вихід для високопосадовців. Зокрема, близько третьої години ночі прем'єр-міністр Беата Шидло і лідер правлячої партії "ПіС" Ярослав Качинський змогли покинути будівлю лише по коридору поліції і після того, як проти протестувальників застосували сльозогінний газ. Автомобіль Ярослава Качинського супроводжував конвой. Про це повідомляє "Gazeta Wyborcza".

Масові протести під Сеймом зібралися на захист свободи медіа а також після того, як під час засідання Сейму виключили депутата Міхала Щербу. Перед цим три опозиційні партії заблокували у парламенті трибуну.

 

 

Після кількагодинної перерви частина депутатів зібралася у Колонній залі Сейму, де продовжила роботу і прийняла бюджет на 2017 рік. Опозиціонери вважають, що голосування було нелегальним. 

Протестуючі, здебільшого члени та прихильники Комітету Оборони Солідарності (КОС), перебували просто неба усю ніч. 

 
 
У суботу протести перед Сеймом тривають, а невелика група депутатів, представників опозиції, продовжує знаходитися у залі засідань. 
 
У суботу зранку проходить засідання правління опозиційної партії Громадянська Платформа, на якому обговорюються останні події у Сеймі, а на 12 годину заплановано протест опозиції перед Президентським палацом.