Сепаратиста Павла Губарєва викликали на допит до СБУ

15:21, 06.01.2017
Сепаратиста Павла Губарєва викликали на допит до СБУ

Павло Губарєв вже арештовувався СБУ.

Служба безпеки України викликає на допит колишнього самопроголошеного «губернатора» Донецької області Павла Губарєва.

 

Відповідну повістку оприлюднено в офіційному виданні «Урядовий кур'єр» у п'ятницю.

 

Слідчі СБУ чекають на Губарєва з 11 по 13 січня для проведення слідчих і процесуальних дій.

 

«Підозрюваний Губарєв Павло Юрійович, 10.03.1983 р.н., викликається о 10.00 11, 12 та 13 січня 2017 року до старшого слідчого в ОВС ГСУ СБУ Романченка А.О. у кабінет 311 за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, буд. 33», - йдеться у повітці.

 

Також слідчі зазначають, що сепаратист підозрюється в зазіханні на територіальну цілісність і незалежність України, організації масових заворушень і причетності до діяльності терористичних організацій.

 

Як відомо, у лютому 2017 року розвідка Міністерства оборони повідомляда, що ватажок ДНР Олександр Захарченко «призначив» Павла Губарєва «мером» окупованого міста  Ясинувата. Утім, мешканці протестували проти такого призначення.

 

Губарєв перебуває у розшуку, як лідер так званого «Народного ополчення Донбасу» з  травня 2014 року. Тоді його було арештовано, але СБУ довелося обміняти сепаратиста на кількох своїх співробітників, захоплених у полон терористами у Слов'янську. 

 

У жовтні 2014 року автомобіль Губарєва було обстріляно невідомими на окупованій частині Донеччини, а він сам був госпіталізований.