На Різдво у Львові замерзла більшість автобусів: на зупинках черги

16:18, 08.01.2017
На Різдво у Львові замерзла більшість автобусів: на зупинках черги

Львів'янини не мають як їздити в гості на Різдво.

Станом на 9 ранку 8 січня у Львові, де Різдво прийнято святкувати три дні, на 19 маршрутів не виїхав жоден автобус, а на 22 автобусних маршрути виїхало не більше двох автобусів.

У результаті львів'яти відчувають брак транспортудля пересування по місту у дні, коли там звично відвідують родичів та друзів.


У неділю вранці на рейси у Львові не виїхало 80% транспорті - 413 із 502 автобусів, повідомляє громадська організація "За якісний транспорт" через Facebook.

Середній показник кількості автобусів по місту: 18,4% від необхідної кількості, відзначили у громадській організації.

Разом з тим, у суботу в управлінні транспорту Львівської міської ради визнають проблему: вже в обід 7 січня на маршрутах працювало 163 автобуси замість 427 запланованих.

"План з випуску автобусів на сьогодні - 427 машин. Реально на маршрутах працює менше. Перевізники повідомляють, що автобуси сходять з маршрутів через технічні причини - замерзають двері, дизель. Техніка не витримує таких морозів", - повідомив Віктор Щир, начальник управління транспорту Львівської міськради.

"Всі автобуси працюють на дизелі, який витримує температуру до мінус 15°С. Таку гарантію дають нам постачальники дизеля. Температура значно нижча, ніж мінус 15°С, тому працювати важко", - зазначив Микола Шкурган, директор підприємства "Міра і К" .

Тим часом у суботу ввечері прес-служба президента повідомила, що керівник Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін доповів Петру Порошенко, що в обласних центрах громадський транспорт працює у звичайному режимі.